Vi använder cookies för att förbättra användarerfarenheten och för att samla in användarstatistik. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av kakor. Läs mer.

x

Syötteen luontokeskuksen syyslomaviikot

Syoete Maarit Vaahteranoksa 18 2 v2

Syötteen luontokeskuksen syyslomaviikoilla järjestetään erilaisia opastettuja retkiä ja aktiviteetteja koko perheelle. Tervetuloa mukaan!

VIIKKO 42

Ti 19.10. klo 17-19 Pimeäretki Vattukurun luontopolulla (2 km) Jännittävä pimeäretki Vattukuruun on hieno elämys sekä aikuisille että lapsille. Retkelle lähdetään Vattukurun parkkipaikalta. Kuljemme otsalamppujen loisteessa Vattukurun laavulle, jossa teemme tulet ja pidämme evästauon. Tauolla on luvassa myös vinkkejä yötaivaan ja pimeän luonnon valokuvaukseen. Tauon jälkeen jatkamme matkaa takaisin parkkipaikalle. Retken aikana opit myös Syötteen kansallispuiston luonnosta ja jääkauden jäljistä Vattukurun ympäristössä. Muistathan pukeutua lämpimästi ja ottaa mukaan oman otsalampun tai taskulampun. Ilmoittauduthan retkelle ennakkoon Syötteen luontokeskukselle.

To 21.10. klo 12-13 Metsäjumppaa luontokeskuksen pihalla Kehoa vetreyttävä ja mieltä virkistävä metsäjumppa sopii kaikenikäisille. Metsäjumpassa tehdään helppoja ja hauskoja harjoituksia metsän keskellä luontoa hyödyntäen. Varaudu joustavin vaattein, jotka saavat likaantua. Ilmoittauduthan ennakkoon Syötteen luontokeskukselle.

VIIKKO 43

Ma 25.10. klo 12-13 Metsäjumppaa luontokeskuksen pihalla Kehoa vetreyttävä ja mieltä virkistävä metsäjumppa sopii kaikenikäisille. Metsäjumpassa tehdään helppoja ja hauskoja harjoituksia metsän keskellä luontoa hyödyntäen. Varaudu joustavin vaattein, jotka saavat likaantua. Ilmoittauduthan ennakkoon Syötteen luontokeskukselle.

Ti 26.10. klo 10-12 Kuura-koiran luontoretki Naavaparran polulla (3 km) Tule mukaan Kuura -lapinkoiran kanssa hauskalle ja opettavaiselle luontoretkelle Naavaparran polulle (3 km). Retkelle lähdetään Syötteen luontokeskuksen edestä. Retken aikana tutustutaan Syötteen kansallispuiston luontoon, kasveihin ja eläimiin. Pidämme puolessa välissä matkaa lyhyen juoma- ja evästauon Annintuvalla. Ilmoittauduthan retkelle ennakkoon Syötteen luontokeskukselle.

Ke 27.10. klo 17-19 Pimeäretki Vattukurun luontopolulla (2 km) Jännittävä pimeäretki Vattukuruun on hieno elämys sekä aikuisille että lapsille. Retkelle lähdetään Vattukurun parkkipaikalta. Kuljemme otsalamppujen loisteessa Vattukurun laavulle, jossa teemme tulet ja pidämme evästauon. Tauolla on luvassa myös vinkkejä yötaivaan ja pimeän luonnon valokuvaukseen. Tauon jälkeen jatkamme matkaa takaisin parkkipaikalle. Retken aikana opit myös Syötteen kansallispuiston luonnosta ja jääkauden jäljistä Vattukurun ympäristössä. Muistathan pukeutua lämpimästi ja ottaa mukaan oman otsalampun tai taskulampun. Ilmoittauduthan retkelle ennakkoon Syötteen luontokeskukselle.

To 28.10. klo 10-12 Maisemaretki Pikku-Syötteen luontopolulla (1,5 km) Tällä retkellä lähdetään ihailemaan maisemia Pikku-Syötteen luontopolulle. Retkelle lähdetään Hotelli Pikku-Syötteen edestä. Kierrämme yhdessä Pikku-Syötteen luontopolun, jonka päässä meitä odottaa hieno näköalapaikka. Samalla opit monenlaista Syötteen alueen luonnosta ja sen erityispiirteistä. Ilmoittauduthan retkelle ennakkoon Syötteen luontokeskukselle.

Pe 29.10. klo 10-14 Pajukranssin punontaa luontokeskuksen laavulla Tervetuloa kokeilemaan pajukranssin punontaa luontokeskuksen laavulle, tunnelmallisen nuotiotulen ääreen. Pajukranssi on helppo tehdä ja saat samalla kivan muiston kotiin vietäväksi. HUOM! Ei vaadi ennakkoilmoittautumista.

Ilmoittauduthan retkille ja aktiviteetteihin ennakkoon Syötteen luontokeskukselle: puh. 0206 39 6550, syote@metsa.fi. Mukaan mahtuu 20 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.

Retket ja aktiviteetit ovat maksuttomia ja ne sopivat kaikenikäisille. Lapsella tulee olla mukana huoltaja tai muu aikuinen. Luontokeskuksella on lisäksi joka päivä tarjolla erilaisia tehtäviä ja puuhaa lapsille.

Erätie 1, 93280 Pudasjärvi, Suomi

Pudasjärvi

Syötteen luontokeskus

Erätie 1, 93280 Syöte (Pudasjärvi) Puhelin: 020 639 6550 WhatsApp: +358 40 5831608 Sähköposti: syote(at)metsa.fi

Webbsida →