Vi använder cookies för att förbättra användarerfarenheten och för att samla in användarstatistik. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av kakor. Läs mer.

x

Meän galleria - Marketta Nilsen

Bild: Marketta Nilsen

Marketta Nilsen on kuvittanut jo kolmannen saamelaisesta Niga-pojasta kertovan kirjan. Kirjan kuvitustyöt ovat esillä Niga 3 -kirjankuvitusnäyttelyssä Yllästunturin luontokeskus Kellokkaan Meän galleriassa maaliskuussa 2022.

” T A R I N A T M U U T T A V A T M A A I L M A A ” uskoo ihmisyyden taitava kuvaaja, iranilainen elokuvaohjaaja Hamy Ramezan. Niin mekin uskomme.

"Vuosia kestänyt yhteistyöni Niilo Aikion kanssa on avannut kuvalliselle toiminnalleni aivan uusia maailmoja. Niilo avaa novelleissaan sellaisen kokemusmaailman ja tunteiden kirjon, etteivät ne päästä kuvittajaakaan helpolla. Olemme tehneet Niilon kanssa tiivistä yhteistyötä ja Niilon tarkka huomiointikyky ja kirkkaana mielessä oleva päämäärä ovat auttaneet monesti kuvitustyössä eteenpäin.

Vuosien varrella olen työskennellyt useilla tekniikoilla ja aihe on sanellut käytettävän tekniikan. Grafiikkaan hurahdin taidekoulussa ja rakkaus on edelleen voimissaan. Puupiirros on kirjankuvitustöissänikin kaiken lähtökohta. Kaiverrettava vanerilaatta vetää töitteni suunnittelulle rajat.

Näyttelyn kaikki työt ovat samankokoisia, laatta on 92 x 55 cm. Laatan kaivertamisen jälkeen vedostan hiertämällä kun grafiikanprässiä ei ole käytettävissä. Yhden tai useamman vedostuskerran jälkeen jatkan siveltimillä ja kynillä. Pohjana on vahva ja kestävä Canson. Virallisesti työni ovat PUUPIIRROS 1/1 + SEKATEKNIIKKA. Käytetyt menetelmät ratkaisee haluttu tunnelma ja työn välittämä sanoma."

Marketta Nilsen

Yllästunturin luontokeskus Kellokas, Tunturintie, Äkäslompolo, Suomi

Kolari

Yllästunturin luontokeskus Kellokas

Yllästunturin luontokeskus Kellokas kellokas@metsa.fi p. 0206 397039 Tunturintie 54, 95970 Äkäslompolo Yllästunturin luontokeskus Kellokas