Luontoilta - Norjan parhaat vaelluskohteet

Evenemangplatsens namn: Tunturi-Lapin luontokeskus

Tid: 17.04.2019 kl. 18:00 - 17.04.2019 kl. 19:00

12.12.2019 ° Vind m/s forecast.io

Beskrivning av evenemanget

Utladalenelokuu2018HarriAhonen663px

Skandinavian ristiin rastiin vaeltanut Harri Ahonen kertoo parhaista vaellusreiteistä Skandeilla Tunturi-Lapin luontokeskuksen luontoillassa keskiviikkona 17.4. klo 18.

Etelä-Norjan vaellusmaastot ovat aivan upeita. Maisemallisesti ne ovat vertaansa vailla. Piikkipäisten vuorenhuippujen ja massiivisten jäälaattojen lisäksi alueella on useita syviä laaksoja sekä villinä ryöppyäviä vesiputouksia ja kapeita, vuonomaisia järviä, joiden reunamilla äkkijyrkkinä kohoavat vuorenseinämät saavat aikaan suorastaan salaperäisiä maisemia.

Tunturinrinteiden risteilevät selät voi vielä erottaa, kun auringonlaskun kajo taivaanrannassa luo säteitään laakson vehreille rinteille, vesiputousten pehmeän kumun kuuluessa kaukaa. Kilometrit ovat kiitäneet tunturipurojen lailla ja viileään ja pyörteiseen virtaan on hyvä laskea taivalluksesta väsyneet jalat ja kiittää naalien ja tunturipeurojen seuraa päivän kierteisiltä poluilta, kun hiki vielä kiilteli otsalohkolla.

Viipyä illassa vielä hetki ennen kuin on aika laskeutua pedille, kamiinan luoman hehkun lämmössä, tuvan luomassa turvassa, ja maata pehmeällä sängyllä ja nähdä kauniita unia päivän seikkailuista.

Harri Ahonen on kirjoittanut kolme kirjaa vaellusreiteistä: Pohjois-Skandinavian vaellusreitit, Keski-Skandinavian vaellusreitit ja Pohjois-Norjan rannikkoreitit sekä Etelä-Skandinavian vaellusreitit. Kirjoja voi ostaa kirjoittajalta tai luontokeskuksista.

Tervetuloa kuuntelemaan kertomusta retkistä huimissa maisemissa!

Läge

Vägbeskrivning

Tunturi-Lapin luontokeskus sijaitsee Hetan kylän itälaidalla

Adress

Peuratie 15, 99400 Enontekiö, Suomi

Kommun

Enontekiö

Arrangör

Arrangör

Metsähallitus, Tunturi-Lapin luontokeskus

Kontaktuppgifter

Puhelin: 0206 39 7950

Sähköposti: tunturi-lappi(at)metsa.fi

Tilläggsuppgifter

Evenemangets webbsida
Tunturi-Lapin luontokeskuksen tapahtumat
Tilläggsuppgifter

Lisätietoja: Liput 5 e, lapset ja nuoret alle 16v. maksutta.

Anmälning
Anmälning senast 16. aprilta 2019
Anmälningsanvisningar

Ilmoittaudu ennakkoon Tunturi-Lapin luontokeskukseen tiistaihin klo 16 mennessä puh, 0206 39 7950.

Vi använder cookies för att förbättra användarerfarenheten och för att samla in användarstatistik. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av kakor. Läs mer.

x