Roskaton retkeily - vain jalanjälkeni jää luontoon

Evenemangplatsens namn: Kolin luontokeskus Ukko

Tid: 02.02.2019 kl. 10:00 - 29.05.2019 kl. 17:00

19.08.2019 11 ° Vind 1.62 m/s Klart forecast.io

Beskrivning av evenemanget

roska2

Luontokuvaaja ja Erävaelluskillan vaelluskummi Sari Vahersalmen luontovalokuvanäyttely ”Roskaton retkeily, vain jalanjälkeni jää luontoon” on esillä Kolin luontokeskus Ukossa 1.2.—29.5.2019. Näyttelyn avajaispäivää vietetään toiminnallisen ”Mitä teet roskillesi?” -infopisteen merkeissä klo 10—14 luontokeskuksen pihapiirissä.

Retkeilijä Sari Vahersalmen voi usein tavata Nuuksion poluilla ja tulipaikoilla. Valokuvatessaan hän tutkii maailmaa makrolinssin läpi, siis konttaa ja ryömii maastossa varpujen ympärillä hakemassa kauneinta muotoa ja valon suuntaa. ”Samalla törmään myös roskiin, toisinaan hyvin konkreettisella tavalla,” hän kertoo ja mainitsee eräänkin lasiin rikkoutuneen Gore-Tex -puvun.

Suomen erävaelluskillan Vaelluskummina Sari Vahersalmi haluaa edesauttaa roskatonta retkeilyä ja sen myötä pienentää retkeilyn ympäristövaikutuksia. ”Luonnossa liikkuessa siistin usein roskaajien jälkiä sekä juttelen ihmisten kanssa roskaaminen vaikutuksista luontoon ja retkeilyn viihtyvyyteen. Haluan vaikuttaa myös luontokuvauksen keinoin.” Valokuvien lisäksi Vahersalmen näyttely koostuukin myös roskattomaan retkeilyyn liittyvistä teksteistä. Teemaan sopivasti myös näyttely itsessään on täysin kierrätyskelpoinen. ”Näyttelykuvat on pohjustettu Re-board ® levylle, joka on kierrätyskuitua. Sen valmistuksessa käytetyt liimat ovat vesipohjaisia ja koko prosessiin tarvitaan vähemmän energiaa verrattuina muihin yleisesti käytettyihin pohjustuksiin,” Vahersalmi kertoo.

Läge

Vägbeskrivning

Kolin luontokeskus Ukko sijaitsee Pielisen länsirannalla noin 70 kilometriä Joensuusta pohjoiseen. Lue lisää saapumisesta autolla tai julkisilla kulkuvälineillä: http://www.luontoon.fi/kolinluontokeskus/vieraile

Adress

Ylä-Kolintie 39

Kommun

Lieksa

Arrangör

Arrangör

Kolin luontokeskus Ukko

Kontaktuppgifter

Osoite: Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli Puhelin: 020 639 5654 Sähköposti: ukko(at)metsa.fi

Evenemanget ordnas tillsammans med följande aktörer:

Sari Vahersalmi

Tilläggsuppgifter

Evenemangets webbsida
Kolin luontokeskus Ukko

Vi använder cookies för att förbättra användarerfarenheten och för att samla in användarstatistik. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av kakor. Läs mer.

x