Pieni maailma -näyttely

Evenemangplatsens namn: Yllästunturin luontokeskus Kellokas

Tid: 11.10.2019 kl. 9:00 - 27.11.2019 kl. 16:00

18.11.2019 -6 ° Vind 2.8 m/s Mulet forecast.io

Beskrivning av evenemanget

Vesipastelli 8. ilman teostietoja 002

Galleria Kellokkaan näyttelyssä on Timo Tolosen taidetta esillä loka-marraskuussa. Karuilla paikoilla, kuten kallioilla, kitukasvuiset männyt ja vesilätäköt muodostavat usein ikään kuin pienoismalleja suuremmista maisemista suurine puineen ja vesistöineen. Nämä pienoisnäkymät ovat kiinnostaneet taiteilija Timo Tolosta jo pienestä pitäen. Hänen aiheisiinsa kuuluvat myös vedenpinta ja -pohja, kallionhalkeamat, luolat ja onkalot.

Teoksissa käytetyt tekniikat ovat pastelli ja öljyvärimaalaus. Osa teoksista on valmistunut luonnon helmassa, tunnissa tai parissa, osa pitkän ajan kuluessa taiteilijan ateljeessa. Teosten maisemat sijaitsevat mm. Ahvenanmaalla, Punkaharjulla, Nokialla, Iisalmessa ja Kajaanissa. Näyttelyssä ne kuitenkin ovat ikään kuin osa samaa maisemakokonaisuutta.

Taiteilija kertoo olevansa pääasiassa kaupunkielämän kuvaaja, vaikka luonto aihepiirinä on kiinnostanut pitkään. Kellokkaan näyttely on kuitenkin hänen ensimmäinen pelkästään luontoaiheinen näyttelynsä.

Maamme kuuluisat maisemakohteet, kuten Koli, on ikuistettu moneen kertaan jo sata vuotta sitten ja näihin kohteisiin on hyvin vähän lisättävää. Timo Tolonen haluaa näyttelynsä avulla ohjata katsojaa huomaamaan, että kiinnostavia näkymiä voi löytää myös läheltä.

Teostiedot: Vesi 8, 2019, pastelli, 47 x 62 cm. Valokuva Timo Tolonen.

Taiteilijan yhteystiedot: tolonentimo7(at)gmail.com Puh. 040 413 6211

www.kuvataiteilijamatrikkeli.fi www.facebook.com/galleriatimotolonen/ www.timotolonen.blogspot.fi www.timotolonengraf.blogspot.fi

Läge

Vägbeskrivning
Adress

Yllästunturin luontokeskus Kellokas, Tunturintie, Äkäslompolo, Suomi

Kommun

Kolari

Arrangör

Arrangör

Yllästunturin luontokeskus Kellokas

Kontaktuppgifter

Yllästunturin luontokeskus Kellokas kellokas@metsa.fi p. 0206 397039 Tunturintie 54, 95970 Äkäslompolo Yllästunturin luontokeskus Kellokas

Evenemanget ordnas tillsammans med följande aktörer:

Lapin taiteilijaseura

Tilläggsuppgifter

Evenemangets webbsida
Yllästunturin luontokeskus Kellokas
Tilläggsuppgifter

Näyttely avoinna ma-pe 9-16. Suljettu pe 15.11.2019.

Vi använder cookies för att förbättra användarerfarenheten och för att samla in användarstatistik. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av kakor. Läs mer.

x