Juha Kauppinen: Monimuotoisuus-luento

Evenemangplatsens namn: Liminganlahden luontokeskus

Tid: 22.10.2019 kl. 10:00 - 22.10.2019 kl. 11:00

19.10.2019 4 ° Vind 2.22 m/s Mulet forecast.io

Beskrivning av evenemanget

IMG 5585 3

Avoin yleisöluento Liminganlahden luontokeskuksen auditoriossa. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua. Auditorio on 80-paikkainen. Sama luento pidetään aamulla klo 10 ja illalla klo 18.

Luonnon monimuotoisuus hupenee. Mitä tämä oikeastaan tarkoittaa? Kuinka ilmiö näkyy Suomessa? Palkittu tutkiva toimittaja Juha Kauppinen lopetti toimittajan työnsä puoleksitoista vuodeksi selvittääkseen, mistä luonnon monimuotoisuuden katoamisessa on kysymys. Syntyi reportaasikirja matkasta Suomeen, suomalaisten lajien katoamispaikoille.

Yksittäisten lajien tarkastelusta aukeaa ikkunoita tuhansien ja miljoonien vuosien taakse ja toisaalta viime vuosikymmeniin, jolloin luonnontilainen luonto on dramaattisella tavalla kadonnut Suomesta, kuten lähes kaikkialta maailmasta. Kirja kokoaa yhteen kymmenet pienet uutiset ja kertoo suuren tarinan niiden taustalla, ihmisen elämän seuraukset maapallolla. Kertomuksen tapahtumapaikkana on Suomi, mutta se puhuu koko maailmasta.

Monimuotoisuus on matka metsiin, soille, niityille ja jokivarsiin. Luontoon, joka on köyhtynyt, mutta jota ei Suomessa vielä ole tuhottu kokonaan. Kirjan viesti on, että meillä on aikaa, mutta ei tuhlattavaksi asti. Suomen ainutlaatuinen luonto näyttäytyy yksittäisten tarinoiden kautta, monimutkaiset, vaikeasti hahmotettavat asiat on purettu jokaiselle ymmärrettävään muotoon.

Läge

Vägbeskrivning
Adress

Rantakurvi, Liminka, Suomi

Kommun

Liminka

Arrangör

Arrangör

Metsähallitus luontopalvelut

Kontaktuppgifter

https://www.luontoon.fi/liminganlahdenluontokeskus/vieraile

Tilläggsuppgifter

Vi använder cookies för att förbättra användarerfarenheten och för att samla in användarstatistik. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av kakor. Läs mer.

x