Raja-Jooseppi Auroran luontoillassa

Evenemangplatsens namn: Aurora -tapahtumatupa

Tid: 11.09.2019 kl. 18:00 - 11.09.2019 kl. 19:00

18.09.2019 1 ° Vind 1.84 m/s Mulet forecast.io

Beskrivning av evenemanget

Raja Jooseppi Aurora Pieni

´Raja-Jooseppi´ sanat pitävät sisällään paljon. Ensimmäisenä monille ehkä tulee mieleen Joosef Sallila ja hänen 1900-luvun alkupuolella rakentamansa tila Luttojoen törmällä. Nykyisin tila rakennuksineen ja pihapiireineen on kunnostettu historiakohde Urho Kekkosen kansallispuistossa.

Raja-Jooseppi tarkoittaa myös Euroopan Unionin pohjoisinta kansainvälistä rajanylityspaikkaa. Paikallisille poromiehille Raja-Jooseppi merkitsee ensisijaisesti valtakunnan rajan tuntumassa olevaa poroerotuspaikkaa ja sen lähiympäristöä. Retkeilijälle Raja-Jooseppi on UK-kansallispuistoon suuntautuvan erävaelluksen yksi aloituspaikka. Venäjän rajan tuntumassa sijaitsevassa historiakohteessa voi vapaasti vierailla, koska tila on rajattu rajavyöhykkeen ulkopuolelle.

Raja-Joosepin tarinan voi kuulla Auroran luontoillassa keskiviikkona 11.9.2019 klo 18:00. Monien merkitysten Raja Joosepista kertoo UK-kansallispuiston suunnittelija Kristiina Aikio. Lippuja (6€) voi ostaa ennakkoon Saariselän palvelupiste Kiehisestä tai Auroran ovelta. Tervetuloa!

Läge

Vägbeskrivning

Auroratuvalle on matkaa 700 m Saariselän polkujen / latujen lähtöpisteestä Aurorapolkua pitkin.

Adress

Aurorapolku

Kommun

Inari

Arrangör

Arrangör

MH / Urho Kekkosen kansallispuisto

Kontaktuppgifter

Saariselän palvelupiste Kiehinen, p. 0206 39 7200, os. Lutontie 16, Saariselkä

Tilläggsuppgifter

Vi använder cookies för att förbättra användarerfarenheten och för att samla in användarstatistik. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av kakor. Läs mer.

x