Tornionlaaksosta tuntureille - Juhani Syväoja

Evenemangplatsens namn: Pallastunturin luontokeskus

Tid: 03.09.2019 kl. 9:00 - 28.11.2019 kl. 16:00

12.12.2019 ° Vind m/s forecast.io

Beskrivning av evenemanget

JuhaniSyvaeoja663

Tornionlaaksosta tuntureille on Juhani Syväojan luontovalokuvanäyttely.

Tornionlaakson ytimen muodostaa Kölivuoriston kainalosta Pohjois-Ruotsin Torniojärvestä lähtevä 500 km pitkä Tornionjoki siihen laskevine sivujokineen. Suomessa Tornionlaaksoon kuuluvat Kilpisjärveltä lähtien Länsi-Lapin rajajokien Könkämäenon, Muonionjoen ja Tornionjoen vesistöalueet, joihin itse jokilaaksojen lisäksi kuuluu laajasti alavia metsä- ja suoalueita sekä Länsi-Lapin ja käsivarren vaara- ja tunturialueet. Karuilta tunturimailta lähtevät vedet kulkevat laajojen metsämaiden ja loppujuoksullaan vehreiden niittyjen ja viljelysmaiden sekä kaupunkiluonnon halki, päätyen lopulta Perämereen.

Vaikka Tornionlaakso on kulttuuriltaan yhtenäinen, on se luonnonoloiltaan moni-ilmeinen alue. Näyttelyn kuvien aiheet ovat toisaalta eteläisen Tornionlaakson joki-, vaara- ja suoalueilta ja toisaalta Hetta-Pallas -tunturialueelta. Kuvaaja innostuu kaikesta kauniista luonnossa. Kuvat eivät ole luontodokumentteja, vaan niihin on pyritty vangitsemaan hetken tunnelma. Useimmiten kohteena on maisema, joskus myös maiseman pienempi yksityiskohta. Merkittävä osa kuvista on kuvattu silloin, kun luonto on kuvaajan mielestä kauneimmillaan, eli kesäöinä ja talven ankarilla pakkasilla.

Juhani Syväoja on valokuvannut luontoa aivan nuoresta asti, mutta löytänyt riittävästi aikaa ja rauhaa syvällisempään paneutumiseen vasta etelässä tekemänsä työuran loppupuolella ja eläkeläisenä muutettuaan pohjoiseen aiheittensa äärelle. Hän on järjestänyt useita Tornionlaakso-aiheisia näyttelyitä ja osallistunut aktiivisesti luontokuvaajien valtakunnalliseen toimintaan. Kuvatoimiston kautta kuvia on päätynyt monenlaisiin tarkoituksiin, lehtikuvista ja musiikkialbumeista sisustuselementteihin.

Läge

Vägbeskrivning

Pallastunturin luontokeskus

Adress

Pallastunturin luontokeskus, Pallastunturintie 557, Pallastunturi, Suomi

Kommun

Muonio

Arrangör

Arrangör

Metsähallitus

Kontaktuppgifter

Pallastunturin luontokeskus

Puh. 020 39 7930

E-mail. pallastunturi(at)metsa.fi

Tilläggsuppgifter

Tilläggsuppgifter

Näyttelyyn on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Vi använder cookies för att förbättra användarerfarenheten och för att samla in användarstatistik. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av kakor. Läs mer.

x