Geavahat diehtočoahkuid geavaheaddjivásáhusa buorideapmin ja geavahanstatistihka čoaggimii. Joatkimiin siidduid geavaheami dohkkehat diehtočoahkuid geavaheami. Loga lasi.

x

Vuoden Luontokuvat 2021 Kolin luontokeskus Ukossa

Govva: Pekka Tuuri

Vuoden Luontokuvat 2021 -valokuvanäyttelykokonaisuus esillä Kolin luontokeskus Ukossa 15.6.-2.7.2022. Näyttelyn teokset kertovat luontomme moni-ilmeisyydestä, sen näkymistä ja tapahtumista, sekä kuvaajien luonnossa kokemista elämyksistä ja oivalluksista. Näyttelyn kuvat koostuvat Vuoden Luontokuvasta, kilpailun sarjavoittajista sekä muista kilpailussa palkituista kuvista.

Vuoden Luontokuvaksi 2021 valittiin Pekka Tuurin taidokas vedenalaiskuva ”Liskomies”. Pekka Tuuri on Vuoden Luontokuva -kilpailun historian viides kuvaaja, joka on pystynyt uusimaan voittonsa. Vuoden Luontokuvaksi valittu on henkeäsalpaava tilannekuva, joka poikkeaa tavanomaisista näkökulmista: Se tuo esiin myös vähemmän nähtyä elämää ympäriltämme. ”Vesiliskon maailma avautuu kuvassa hienona kokonaisuutena. Hääasuinen liskokoiras leijuu kutulammikossaan kuin avaruudessa. Vedenpinnan tuolla puolen maisemaksi piirtyy eläimen arkisempi ympäristö”, tuomaristo tunnelmoi voittokuvaa.

Pekka Tuuri kertoo kuvaustilanteesta, että hän oli suunnitellut kuvan taustaa valmiiksi ja mielessään myös mahdollista sommitelmaa. Vedenalaiskuvaus on kärsivällisyyttä vaativa tekniikkalaji, ja normaalien valmistelujen ja kamerasäätöjen jälkeen vaaditaan sitkeää odottelua. Vesiliskon ilmestyessä haukkaamaan ilmaa, Pekka Tuuri uitti kameran vedenalaiskoteloineen vain 1-2 cm päähän eläimestä. ”Tässä vaiheessa mitään ei voi katsoa etsimestä, on vain luotettava, että manuaalisäädöt ovat oikeat ja kohde oikeassa kohtaa”, hän kertaa kuvaustilannetta.

Vuonna 2021 Vuoden Luontokuvakilpailu järjestettiin 41. kerran. Vuoden Luontokuva -kilpailu keräsi tänä vuonna 13 110 kuvaa kaikkiaan 826 eri kuvaajalta. Vuoden Luontokuvat 2021 -näyttely kiertää eri puolilla Suomea vuoden 2022 ajan. Kolin luontokeskus Ukossa näyttely on nähtävillä lauantaihin 2.7. saakka. Näyttelyyn on vapaa pääsy. Tervetuloa!

https://www.luontoon.fi/kolinluontokeskus/vieraile

Kolin luontokeskus Ukko, Ylä-kolintie, Koli, Suomi

Lieksa

Metsähallitus

Osoite: Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli

Puhelin: 020 639 5654

Sähköposti: ukko(at)metsa.fi

http://www.vuodenluontokuva.fi/vuodenluontokuva2021

Ajankohtaista Kolin kansallispuistossa →

Näyttelyyn on vapaa pääsy. Tervetuloa!